lauantai 17. syyskuuta 2011

62. Troll 2

Vuonna 1990 valmistunut kauhuelokuva Troll 2 on todellakin omaa laatuaan. Aivan loistava!

Elokuva pyörii Joshuan ympärillä, joka kuvittelee kuolleen isoisänsä kertovan tälle iltaisi tarinoita menninkäisistä. Koko perhe lähtee kuukaudeksi hermolomalle jumalan selän taa pieneen Nilbogin kylään. Huomatkaa tässä välissä Nilbog-> goblin. Perässä seuraa Joshuan isosiskon poikaystävä kavereineen. Kylän asukkaat ovat oikeasti goblineja tai menninkäisiä jotka syöttävät ulkopuolisia vihreää mössöä, joka muuttaa nämä puiksi sun muiksi kasveiksi - ja sitten syövät nämä. Menninkäiset vannovat vihannesten ja hedelmien nimeen - green power!

Isoisä Seth varoittaa Joshuaa manalan tuolta puolen ja välillä ilmestyy itse konkreettisesti auttamaan. Vihreä tökötti lentää ja kaikki avaavat välillä ääntään huutamalla ja kiljumalla. Raajojakin välillä lentelee mutta verta ei nähdä oikeastaan ollenkaan. Maskeeraajat ovat päässeet revittelemään oikein kunnolla.

Elokuva on kulttimaineessa ja loistavan siitä tekee jo nimi. Nimittäin Troll 2 ei ole mitenkään kytköksissä ensimmäiseen Troll-elokuvaan. Nimi johtuu ilmeisesti vaan siitä, että joku ajatteli filkan myyvän paremmin Troll:n jatko-osana. Lisäksi elokuvassa olevat örkit eivät ole peikkoja. Mutta mitäs pienistä.

Olen kyllä ehkä vähän fiiliksissä tästä elokuvasta. Filkan katsottuaan ymmärtää hyvin, mistä kulttimaine johtuu. Ihan oikeutetusti Troll 2 on päätynyt Bottom-listalle, mutta se kuuluu ehdottomasti sarjaan "tämä on niin huono, että se on jo hyvä". Näyttelijäsuoritukset ja juoni ovat melko, no...aika luokattomia. Toisaalta nämä paskat näyttelijäsuoritukset tekevät osaltaan elokuvasta viihdyttävän. Kauhuksi Troll 2 oli tarkoitettu, mutta itse kauhuelokuva karttavana en saanut irti väristyksiä - äkillisiä naurunpyrskähdyksiä kylläkin.

Tämän jälkeen on ehkä pakko katsoa Troll ja Troll 3 - joka ei ilmeisesti sekään ole kytköksissä muihin elokuviin. Ehkä paras trilogia ikinä - mikään elokuvista ei liity toisiinsa. Lisäplussaa tuovat musiikit. En tiedä mikä siinä on, mutta kasarisynat ovat vain jotain niin parasta tällaisten elokuvien taustamusana.

Katsokaa Troll 2. Ihan oikeasti. Katsokaa se hyvässä seurassa ja nauttikaa. Ja naurakaa. Älkääkä syökö vihreitä mömmöjä.

Elokuvan traileri IMDb:ssä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti