maanantai 3. lokakuuta 2011

70. Vaippahousut vauhdissa (1999)

Voi luoja.

Kuvittelin, että Superbabies: Baby Geniuses 2 olisi ollut jatko-osan ominaisuudessa pahempi. Nyt en enää osaa sanoa. Siinä mielessä elokuva veti pohjalukemat, että Itä-Saksan ja kommareiden sekoittaminen sellaiseen elokuvaan nyt on vaan aika outoa ja täten luonnollisesti huvittavaa.

Baby Geniuses-osilla on vain joitain yhtymäkohtia. Suurin tekijä on luonnollisesti puhuvat 1-2-vuotiaat joiden kieltä aikuiset eivät ymmärrä. Elokuvassa Dan yrittää päästä selville vauvakielestä ja ajoittain sitä ymmärtääkin. Tiedetyypit Elena ja Heep yrittävät samaa, luodakseen tulevaisuuden johtajia - ja vähän heitä ohjaillakseen. Keskiössä ovat kaksoset Sly ja Whit, joista toinen on elänyt elämänsä Elenan hallinnoimassa BabyCo-laboratoriossa muutaman muun vauvaneron kanssa. Whit taas on elänyt tavallista perhe-elämää. Tiet kohtaavat kun Sly pakenee labrasta ja Elenan kätyrit nappaavat Slyn sijasta Whitin.

Suunnitelmat menevät pieleen kuten aina ja Elena yrittää paeta Liechtensteiniin vauvojen kanssa. Kaksostelepatian avulla Sly saa tästä tiedon ja valjastaa muut Danin ja Robinin luona olevat vauvat avukseen. Hypnoosin avulla vaippahousut saavat kyydin BabyComiin, nöyryyttävät Elenan kätyreitä ja yrittävät pelastaa Whitin ja muut vauvanerot. Elena pääsee melkein pakoon helikopterilla Whit mukanaan, mutta poliisit saapuvat paikalla viime tingassa - tosin eivät lapsikaappauksen vaan pommiuhkauksen tähden. En kerro juonesta nyt enempää, katsokaa elokuva ja ottakaa itse selvää. Sen verran voin sanoa että oh my.

 Perhekomediaksi tarkoitettu elokuva sisälsi yllättävän paljon pehmoväkivaltaa. Toki on hauskaa katsella, miten tietokoneen avulla 2v vauvat laitetaan nakkelemaan aikuisia vesialtaisiin jne. mutta kukkahattutätinäkökulmasta nyrkit heiluivat aika paljon.

Kyseessä on, no, outo elokuva. Suorastaan hämmentävä. En oikein tiedä, miten muutenkaan kuvailla kyseistä tekelettä. Sen verran täytyy verrata jatko-osaan, että ensimmäisen osan käsikirjoitus vaikuttaa jollain tapaa "paremmin" tehdyltä. Toimiihan paha tiedemiesnainen vs viattomat lapset hieman paremmin kuin iso paha kommariveli vs ikuisesti lapsena pysyvä veli. Ehkä.

Kyllä tästä naurut irti saa. Paljon epäuskoisia pyrskähdyksiä ja wtf-hekotteluja. Katson tämän elokuvalle eduksi, nyt kun on Bottom-leffoista kyse. Filkka on absurdi, hämmentävä, härö, outo ja [insert lisää kuvailevia sanoja tähän]. En laittaisi tätä välttämättä kategoriaan "niin huono että hyvä", mutta lähelle päästään. Olen ehkä hieman ihmeissäni siitä, että sijoituksena on vasta 70. mutta kenties tämäkin johtuu siitä, että tässä elokuvassa oli jotain yritystä. Baby Geniuses 2:ssa taas, no, yritystä oli, mutta.

Ei. Nyt lopetan. Katsokaa molemmat. Nämä wtf-kokemukset haluan jakaa muiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti