sunnuntai 28. elokuuta 2011

100. Turbo: A Power Rangers Movie

En ole eläissäni katsonut yhtäkään jaksoa Power Rangersia. Saati katsonut aiemmin tätä kyseistä vuonna 1997 tehtyä elokuvaa edeltänyttä teosta. Ainoa kohtaamiseni Power Rangersiin on Smoshin tekemä video kyseisen sarjan tunnarista. Go go Power Rangers!

Leffassa oli sen verran outoja nimiä ja paikkoja joten nyt lusmuilen ja kopioin juonikuvauksen elokuvan wikipedia-artikkelista:
Power Rangersien on pysäytettävä ilkeä avaruusmerirosvo Divatox vapauttamasta voimakasta Maligorea tulivuorimaisesta vankilasta Muranthiasin saarella. Samaiselta alueelta on lempeä velho Lerigot, jolla on avain hänen vapauteen. Divatox yrittääkin siepata Lerigotin, joka onnistuu aluksi pakenemaan maaplaneetalle hakemaan apua Power Rangereilta ja erityisesti Zordonilta. Zordon lähettää Tommyn ja Katin hakemaan Lerigotin Etelä-Amerikasta, jonka löydettyä heidät teleportataan takaisin päämajaan. Myöhemmin Divatox saapuu myös maaplaneetalle etsiessään kahta uhrilahjaa Maligorea varten. Saadessaan siepattua Lerigotin Power Rangereilta hän matkaa meriteitse Muranthiasin saarelle. Power Rangersien toivo elää tällä kertaa heidän uusissa ja tehokkaissa Turbo Zordeissa, joilla he ajavat aluksi vanhaan puiseen laivaan. Matkan päätteeksi ryhmä pääsee saarelle, jossa heidän täytyy taistella Divatoxin kätyreitä ja pahoiksi muuntautuneita entisiä Power Rangereita Jasonia ja Kimberlyä vastaan. Lopuksi heidän täytyy päihittää Divatoxin herättämä tulihirviö Maligore.
Ehkä syynä on huono Power Rangers-tuntemukseni, mutta elokuva tuntui kärsivän identiteettikriisistä. Tekijät/käsikirjoittajat eivät ole osanneet päättää, haluavatko tehdä uuden Star Warsin, He-Manin vai Transformersin. Joten mukaan otettiin elementtejä kaikista. No joo, tietämykseni näistäkin leffoista on melko huono, mutta Star Warsit olen nähnyt ja Zordonin hokema "may the power be with you" kuulosti vähän plagioidulta. Lisäksi velho Lerigot toi mieleen He-Man elokuvan Gwildorin. Vertailkaapa itse:



 
Lisäksi mukilointikohtauksissa keskityin lähinnä siihen, miten Blue Ranger oli saman pituinen muiden kanssa vaikka kyseessä oli ilman asuja muita päätä lyhyempi Justin. Mutta ehkä kiinnitän huomioni vain epäolennaisuuksiin.
Elokuvassa oli myös humoristisia kohtauksia. Ainakin se oli ollut tarkoituksena. Todeta voin vain sen, että hyvä yritys, mutta hauskoiksi tarkoitetut vuorosanat ja kohtaukset olivat liian "ilmiselviä". Katsoja kyllä ymmärtää, että tässä on hauska kohta, mutta ainakaan itseäni moiset eivät juuri edes hymyilyttäneet. 
En oikein osaa päättää kuuluuko elokuva kategoriaan "niin huono, että melkeinpä jo hyvä", "huono, mutta koska Power Rangers"  vaiko vain "huono". Ehkä tästä(kin) elokuvasta olisi saanut enemmän huonoushupia irti, jos sen olisi katsonut seurassa. Yksin kun tuntuu vähän idioottimaiselta tehdä ääneen huomioita ja kommentoida elokuvaa. Ainakin minusta, en sitten muista tiedä.
Tulipahan siis nähtyä. Jälkeenpäin oli pakko tarkistaa asiasta enemmän tietävältä, onko typerä käsienviuhdonta Power Rangersien tavaramerkki. On kuulemma.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti