lauantai 26. maaliskuuta 2011

1.

Tarkoitus oli jättää listan ensimmäinen elokuva loppupäähän, mutta tuli sittenkin katsottua se nyt jo. Superbabies: Baby Geniuses 2. Alle 10v James Bond, 60-luvun Itä-Saksaa, kommunisti ja vaippaikäisiä. Oh my.

Meillä on siis Kahuna, superlapsi joka on pienenä juonut vahingossa tiedemiesisänsä kehittelemää superlitkua, joka takaa sen, ettei hän vanhene. Vastassa hänellä on Bill Biscane, oikealta nimeltään Kane, joka paljastuu Kahunan veljeksi. Kane on nykyajan mediamoguli joka aikoo lähettää television kautta jonkinlaisen signaalin jonka avulla voi hallita ihmisten mieliä = maailmaa. Tässä vaiheessa kiinittäkäämme pikaisesti huomiota siihen, että Kane on mediamoguli (Citizen Kane, ring any bells?).

Nykyaika, meillä on 4 vaippaikäistä, joista Archie kertoo elokuvan alkupuolella tarinan Kahunasta. Ja voi sitä ihmetyksen määrää kun tämä supersankari onkin oikeasti olemassa! Vauvat luonnollisesti sotkeutuvat tapahtumien kulkuun, heistä tulee supersankareita ja he auttavat Kahunaa estämään tämän veljen pirulliset suunnitelmat. Kane saa kuin saakin signaalin lähetetyksi, mutta Archie sisäisen neronsa löytäneenä keksii ratkaisun ja sen sijaan, että ihmiset joutuisivat television ja Kanen valtaan he tajuavatkin miten tyhjänpäiväistä television katsominen on. Lopussa uutisoidaankin, miten lastenkirjojen ja musiikin myynti on kolminkertaistunut ja television katsojamäärät romahtaneet. Opetusta kerrakseen!

Nyt en tiedä miten jatkaisin. Katsomiskokemus oli varsin absurdi, mutta niin oli elokuvan juonikin. Mukaan mahtui vilahdus George W. Bushista, keskusteluja siitä, millaisia issueita vauvoilla on, sisäisen sankarinsa löytämistä - ja löysipä teini-ikäinen Kahunan suojatti Zack lopussa äitinsä. Sisälsipä elokuva siis muitakin piiloviestejä: kaikki tarvitsevat vanhempiaan.

En tiedä olisiko ennen tätä elokuvaa täytynyt katsoa Superbabies 1(jonka ihana suomennos on Vaippahousut vauhdissa). Taisivat itse asiassa näyttää sen televisiossa vuosia sitten, silloin muistan vain kohtauksen jossa kasa vauvoja istuu jonkin valtavan lasikuvun alla ja keskustelevat henkeviä ja ilmeisesti pelastivat siinä sivussa maailman tai jotain vastaavaa. Linkkejä alkuperäiselokuvaan ei jatko-osassa ole, paitsi Archien setä oli ilmeisesti pääaikuisena elokuvassa.

Sanat alkavat loppua. Katsokaa Superbabies 2 itse. Mitä elokuvasta jää käteen? Uskon, että monet lapsikatsojat jäivät haaveilemaan Kahunan "batluolasta", jossa oli leluja ja jos jonkinlaista vempainta. Ja Kahunan kolmipyöräautohelikopterihärvelistä. Nämä seikat jäivät itsellenikin päälimmäisenä mieleen. Sekä se, että Zackin näyttelijä Justin Chatwin oli ihan kiva. Selvitinpä senkin, että Chatwin oli elokuvaa kuvattaessa 22-vuotias. Mahtoi olla uransa huipulla.


P.S. Hämmentävää elokuvan julisteessa on se, että kuvassa suurella näkyvät 4 muksua eivät esiinny elokuvassa. Lienevätkö Superbabies 1 tähtiä, sitä en osaa sanoa. Mukaan ovat päässeet pieninä hahmoina Finkleman ja Alex. Sekä Kahunan kolmipyöräautohelikopterihärveli kahteen kertaan.

Fun fact leffasta oli myös se, että 4 vauvan näyttelijöinä olivat aina yhdet kaksoset. Kahunan roolin olivatkin sitten jakaneet kolmoset. Kaksosia on näemmä hyödynnetty myös Superbabies 1, jossa mukana oli myös Kahunan näyttelijä(t). Siinäpä triviaa kerrakseen.

Mutta oikeesti. Tuo elokuvajuliste. Eikö mukana olisi voinut olla leffassa oikeasti nähtäviä hahmoja vähän suurempina?


Elokuvan traileri IMDb:ssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti